Studeren in Gent: ontdek de 5 must-visit hotspots voor een succesvol academiejaar

Na de ontdekkingsreis in Leuven en Antwerpen is nu Gent aan de beurt. Ook deze studentenstad heeft veel te bieden: van koffiebars tot overheerlijke chocolade en van een vettig fondke leggen tot nostalgische spaghetti bolognese van bij de bomma. Ontdek hier snel de 5 hotspots van Gent!

 1. Gust 
 2. Mayana Chocoladebar
 3. Take Five Espressobar
 4. De Kastart 
 5. De Gouden Saté 

Gust
Op zoek naar een heerlijk ontbijt, brunch of lunch dan is ‘Gust’ het antwoord. We geven jullie al een kleine kijk in hun groot assortiment aan lekkers: verse sapjes, broodjes, yoghurt met huisgemaakte granola,.. 

Good to know: Je kan er de hele dag door terecht voor een ontbijt zonder zorgen over een einduur! Handig voor alle studenten die pas tegen de middag ontwaken. 😉
Papegaaistraat 55 I €€ I https://www.gustgent.be/

Mayana Chocoladebar 
Mayana Chocoladebar is de ultieme bestemming voor liefhebbers van chocolade. Of je nu op zoek bent naar wat me-time of een gezellige babbel met vriend(in), de sfeer van deze hotspot laat je helemaal ontspannen. 

  Milkshakes, cookies, warme chocolademelk, brownies,.. begin al maar te kwijlen 🤤
  Sint-Pietersnieuwstraat 208 I €€ I https://mayana.be/

  Take Five Espressobar
  Papers, groepswerk, taken,…  Altijd mooi meegenomen om van deze -niet zo spannende dingen- toch iets aangenaam te maken, dit kan bij Take Five Espressobar. De barista’s voorzien je van een overheerlijke tas koffie en lekker stukje gebak terwijl jij samen met je klasgenoten werkt aan het halen van die 10! 

   Zie je niet meteen plaats? Vergeet dan niet ook hun boven- en benedenverdieping te checken! 

   Voldersstraat 10 I €€ I http://www.take-five-espressobar.be/

   De Kastart 
   Heimwee naar thuis? Passeer dan even restaurant‘ De Kastart’, hier kan je smullen van de enige echte spaghetti bolognaise van bij de bomma. Voor de avontuurlijke studenten onder jullie raden we de mysterieuze kastartsaus aan. Wat deze saus in petto heeft, zal je zelf nog even moeten ontdekken. 

    Geniet van een avondje uit in het restaurant, bestel je favoriete pasta via Deliveroo of spring hun winkeltje binnen om de sauzen af te halen en op kot zelf iets lekkers van te maken. 

    Onderbergen 42 I €€ I https://www.dekastart.be/nl 

    De Gouden Saté 
    Een pak frieten, stoofvleessaus, satékruiden, in stukjes versneden viandel, mayonaise en gebakken uitjes is de combinatie van de meest bekende snack van Gent namelijk “Het Julientje”. Deze topfavoriet onder de Gentse studenten, wordt met trots geserveerd in frituur De Gouden Saté. 

     Wil je de echte ziel van Gent proeven of gewoon ‘een goed fondke leggen’ dan is deze frituur op het Sint-Pietersplein de place to be. 
     Sint-Pietersplein 28 I € I https://visit.gent.be/nl/eten-drinken/de-gouden-sate