Studeren in Antwerpen: ontdek de 5 must-visit hotspots voor een succesvol academiejaar

In de studentenstad Antwerpen zijn de eerste katers van het nieuwe academiejaar alweer achter de rug. Veel bars, restaurants, clubs en andere populaire plekken werden reeds bezocht door de Antwerpse student, maar geen zorgen, er wachten nog talloze verborgen schatten te wachten om ontdekt te worden. Neem je notities erbij, want wij hebben 5 fantastische hotspots verzameld die je absoluut niet mag missen!

  1. Barnini 
  2. Vandoag is’t
  3. De kaaien
  4. Kassa 4
  5. Frituur De Jean

Barnini 
Barnini, place to be op het Theaterplein, is dé perfecte lunchbar om tijdens de  pauze samen met je medestudenten te genieten van de beste bagels van’t stad. Bovendien biedt hun gezellige terras de mogelijkheid om nog even die laatste zonnestralen mee te pikken. 
Oudevaartplaats 10, 2000 Antwerpen  I €€ I https://www.instagram.com/barnini_the_bagelclub/

Vandoag is’t 
Of je nu rustig wil studeren in een gezellige setting of een snelle koffie to-go nodig hebt om tijdig in de les te geraken, de barista’s van “Vandoag is’t” staan voor je klaar! Deze koffiebar is gelegen in het hart van de studentenbuurt en serveert de meest originele cappuccino’s tegen studentvriendelijke prijzen.
Prinsesstraat 2, 2000 Antwerpen I € I https://www.instagram.com/vandoagist/

De Kaaien 
Het studentenleven wordt als maar prijziger, elke avond uitgebreid gaan eten in dat ene dure restaurant is al lang niet meer aan de orde.. Toch geen zin om alleen te zitten, dan hebben wij een fantastisch alternatief! Passeer de supermarkt voor wat lekkere snacks en drankjes, nodig wat vrienden uit en meet elkaar aan de Kaaien! 

Genieten van het prachtige uitzicht, goed gezelschap en geen zorgen moeten maken over de rekening. Wat wil je nog meer? 

Kassa 4
Op de Ossenmarkt, het bruisende centrum voor de Antwerpse student, vind je de bruine kroeg ‘ Kassa 4’ terug. Dit is een geliefde hotspot voor een avondje uit. Door het grote assortiment aan drankjes, ambiance en authentieke sfeer wordt het moeilijk om op tijd richting huis te gaan.  
Ossenmarkt 21 I € I http://www.kassa4.be/verhaal

Frituur De Jean 
‘Frituur De Jean’, de walhalla waar studenten tot in de vroege uurtjes maar al te graag samen komen om te smullen van heerlijke frituursnacks. Met zijn legendarische woorden ‘ de volgendeuuu ‘, wordt frituuruitbater Jean maar al te graag herkend! Hongertje na het uitgaan? Dan is dit de hotspot waar jij naar op zoek bent! 

Rozenstraat 1 I € I https://maps.app.goo.gl/xhHALYgH5TyiSrJ9A