Studeren in Leuven: ontdek de 5 must-visit hotspots voor een succesvol academiejaar

Studeren in Leuven? Buiten de ‘OG’s’ die reeds kennis maakten met deze bruisende studentenstad, is er ook dit jaar weer een hele lading aan nieuwe studenten die alles nog moeten ontdekken! Behoor jij tot de nieuwe generatie? Of heeft de stad toch nog geheimen? Deltaworx ging voor jou op zoek naar de 5 leukste hotspots om er een geslaagd academiejaar van te maken! 

  1. Onan Coffee & Tea 
  2. Florida Food Bar 
  3. Dokteur 
  4. De Werf 
  5. City Snack 
     

Onan Coffee & Tea 
Last van een ochtendhumeur? Start de dag met een overheerlijke tas koffie of thee in “Onan Coffee & Tea”. Terwijl je ontwaakt en slurpt van je tas, bouw je ook nog eens mee aan een eerlijkere wereld, doordat ze samenwerken met gepassioneerde boeren uit Brazilië en India! Extra karmapunten! 

Sh*t.. overslapen.. Goed nieuws, want bij Onan kan je ook terecht voor een cafeïne boost on the go! Zo geraak je toch nog fris en op tijd in de les. 

Parijsstraat 28 I €€ I https://onan.be/

Florida Food Bar 
Kan je nog geen afscheid nemen van de vakantiesfeer dan is een lunch bij ‘Florida Food Bar’ de ideale oplossing. 

Deze foodbar is gelegen aan de Vaartkom en springt in het oog door de opvallende Art Deco architectuur waardoor het lijkt alsof je vertoeft in Miami Beach. 

Tip: vergeet zeker niet hun homemade pita’s uit te testen! Deze zijn verkrijgbaar met kip, gyros, lam en een vegetarische variant! Voor elk wat wils!  

Vaartkom 43 I €€ I https://www.barflorida.be/

Dokteur 
“ Bij een droge keel ga je toch ook naar de dokter”. Met deze quote leggen de jonge uitbaters van Dokteur het idee achter de originele naam uit. In deze hippe instagrammable bar kan je terecht voor zowel een portie ambiance als heerlijke cocktails geserveerd in proefbuisjes, dit als knipoog naar het dokters thema. 

Het enige minpunt is dat er geen geldige doktersbriefjes verkrijgbaar zijn voor dat verplichte vak van de volgende dag. 

Mathieu de Layensplein I €€ I https://www.instagram.com/dokteur_leuven/ 

De Werf 
Je wekelijks budget is er weer bijna door, maar je wil toch nog graag uit eten met vrienden.  ‘De Werf’ is hiervoor de geschikte hotspot. Een portie pasta, soep, wraps, kriekjes,.. alles is er verkrijgbaar aan echte studentenprijzen. 

Date night? Ze hebben een dessertenautomaat die dagelijks wordt aangevuld met vers gemaakte desserts! Lekker smullen! 

Hogeschoolplein 5 I € I https://www.dewerf-leuven.be/ 

City Snack
Je mag je pas een echte Leuvense student noemen als de laatste halte na een nachtje uitgaan “city snack” is. Of misschien beter bekend in de oren van de studenten als “de muur”. Bami, hamburger, loempia’s, bitterballen,.. van dinsdag tot en met donderdag kan je deze ‘nacht-snacks’ uithalen. Ideaal om de kater van de dag erna tegen te gaan! 

Mechelsestraat 4 I € I https://maps.app.goo.gl/kYqd6AM7emSYt1gL9

Met deze geweldige hotspots in Leuven, zal je academiejaar ongetwijfeld een avontuur worden om nooit te vergeten. Of je nu op zoek bent naar een cafeïnekick, een smakelijke lunch, een unieke cocktailervaring, betaalbaar eten of late-night snacks, Leuven heeft het allemaal! Geniet van je tijd in deze prachtige studentenstad.