Slimme insourcing: Deltaworx assisteert Moonbird bij productie

Moonbird, een ademhalingscoach die in je handpalm past, helpt mensen om beter te ademen bij slaapproblemen of stress. Dit innovatieve product is drie jaar geleden ontwikkeld door Michael en Stefanie Broes uit Antwerpen.

Onlangs hebben ze besloten om hun productie in eigen beheer te nemen, waarbij ze vertrouwen op Deltaworx om hen te ondersteunen met gemotiveerde studenten.

De voordelen van het insourcen van de productie

  1. Meer controle over de kwaliteit van hun producten
    Toen Moonbird nog met een externe fabrikant werkte, hadden ze niet veel controle over de kwaliteit van hun producten. Ze ontdekten dat de fabrikant soms niet de juiste onderdelen gebruikte of dat de producten niet goed werden afgewerkt. Dit leidde tot een aantal klachten van klanten en inkomstenverlies.
  2. Productie gemakkelijker kunnen opschalen
    Daarnaast was het moeilijker voor Moonbird om hun productie op te schalen. Als de vraag naar hun producten toenam, konden ze niet snel genoeg bij de fabrikant bestellen. Dit leidde tot vertragingen in de leveringen en ontevreden klanten.
  3. De lokale economie ondersteunen door jobs te creëren in Antwerpen
    Ten slotte ondersteunt Moonbird nu de lokale economie door jobs te creëren in Antwerpen. Door de productie in eigen beheer te nemen, creëerde ze meer jobs voor onder andere onze Deltaworx studenten.

De resultaten van insourcing

Sinds Moonbird hun productie insourced, hebben ze de kwaliteit van hun producten kunnen verbeteren, kunnen ze de productie gemakkelijker opschalen en ondersteunen ze de lokale economie. Door deze resultaten kunnen ze nu altijd aan de vraag van hun klanten voldoen. Ze minimaliseren zo het verlies aan inkomsten door fouten in de productie. Een slimme zet!

“De besparingen die we hebben gerealiseerd door de productie te insourcen, is ongeveer 10% van de productie en assemblage kosten, wat een significante invloed heeft gehad op onze marge per toestel” – Gilles Grosemans, productie en logistiek bij Moonbird

De voordelen van studentenarbeid via Deltaworx
Het werken met studenten van Deltaworx heeft Moonbird tal van voordelen opgeleverd. De frisse en innovatieve ideeën van studenten, gecombineerd met hun flexibiliteit en enthousiasme, bieden unieke inzichten. Daarnaast heeft het inzetten van studenten ook 10% bespaard op Moonbird’s productiekosten.

Bent u nu ook benieuwd geworden naar welke voordelen studenten voor uw bedrijf kunnen bieden? Neem dan vandaag contact op en ontdek vrijblijvend de mogelijkheden.