Studenten als onmisbare schakel in jouw bedrijfsstrategie: 4 redenen waarom

Al sinds lange tijd verdienen studenten voor verschillende redenen graag een centje bij. Sommigen doen dit uit financiële noodzaak, anderen om wat meer zakgeld te hebben. Uit cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid blijkt dat in 2021, 565.248 Belgische studenten bijverdienden. Dat aantal is nog nooit zo hoog geweest. Nu studentenwerk prominenter wordt, is het voor bedrijven ook handig om te weten welke voordelen het inschakelen van studenten kan opleveren. Hieronder lijsten we de belangrijksten redenen van onze klanten op. 

1. Frisse perspectieven
Een student is vaak een stuk jonger dan de gemiddelde vaste werknemer in een bedrijf. Dat wil zeggen dat zij weinig ervaring hebben en nog openstaan voor veel indrukken. Studenten kunnen een bedrijf nieuwe ideeën aanleveren, in brainstorms interessante inzichten geven en vanuit hun leefwereld een andere oplossing voor een probleem bieden. De ideale bron van inspiratie! 

2. Flexibiliteit
Jongeren die studeren aan de hogeschool of universiteit hebben vaak geen fulltime lesrooster. Dat wil zeggen dat zij vaak een voormiddag, namiddag of zelfs een volledige dag vrij hebben. Studenten kunnen dus ook in de week werken en niet enkel in het weekend. Als een bedrijf extra hulp nodig heeft op een weekdag omdat er bijvoorbeeld veel leveringen binnenkomen, de rekken dringend aangevuld moeten worden of een werknemer een vrije dag neemt, kan het perfect beroep doen op gemotiveerde studenten. 

3. Kosten
Ook op financieel vlak leveren studenten een bedrijf een voordeel op aangezien zij doorgaans goedkoper in te huren zijn dan vaste werknemers. Dit komt door de voordelige solidariteitsbijdrage die er voor studenten geldt, terwijl er bij vast personeel vaak de volle pot aan belastingen moet betaald worden. Het is dus zeker de moeite waard voor een bedrijf om de workforce aan te vullen met enkele studenten.

4. De werknemer van de toekomst
Het kan voor een werkgever interessant zijn om jongeren al vroeg in contact te brengen met het bedrijf. Men kan de studenten dan al opleiden om na hun studies aan de slag te gaan. De studenten krijgen een waardevolle professionele ervaring en de werkgever krijgt er potentieel een goed opgeleide toekomstige starter bij. Klinkt als een win-win!

Ben jij als werkgever benieuwd naar samenwerken met studenten? Lijkt het inschakelen van een uitzendkantoor met een gigantische studentenpoule je interessant om wat extra helpende handen te hebben op de werkvloer?

Deltaworx has got you covered!

Deltaworx Logo


Sacha Govaert
VP Sales
+32 3 303 42 35
hello@deltaworx.eu