Deltaworker of the Month – December, January & February

In de maanden december, januari en februari hebben wij respectievelijk David, Benyamine en Jeff beloond voor hun Deltication en harde werk.

David en Jeff werken al een paar jaar bij Deltaworx en hebben hun kwaliteiten reeds bij verschillende klanten kunnen ontplooien. Benyamine is als geneeskunde student sinds september voornamelijk actief geweest in het Coronatestdorp op de luchthaven van Zaventem. We hebben hen een paar vraagjes gesteld over hun Delta-experience.

Hoe ben je Deltaworker van de maand geworden?
David: “Het is denk ik altijd belangrijk om inzet te tonen waar je ook naartoe gaat. Zo kom je veel beter over bij de klant, leer je sneller en doe je dingen beter. Wanneer ik dan goed werk, mag ik ook altijd terugkomen.”

Jeff: “Ik verschoot er wel wat van, want ik doe gewoon wat er van mij verwacht wordt. Ik heb nu wel een maand veel gewerkt omdat ik enkel nog mijn thesis moet afwerken. Ik wou de extra tijd die ik had dus nuttig invullen.”

Benyamine: “Een goede vraag moet ik zeggen. Graag had ik ook het antwoord willen weten hierop (lacht). Ik denk dat het antwoord op deze vraag vooral ligt bij de instantie die mij de kansen geboden heeft. Daarom zou ik jullie willen bedanken voor de kansen die ik heb gekregen en in het bijzonder Bo. Daarbij vind ik dat alle medestudenten Delta of the month zijn! Inclusief jullie bij Deltaworx. We’re all delta of the month!”

Wat overtuigde je om bij Deltaworx te werken?
David en Jeff: “De flexibiliteit! Je kan je eigen shiften inplannen en werken wanneer je wil.”

Hoe heb je voorbije COVID-19 jaar ervaren als Deltaworker?
David: “Deltaworx heeft het volgens mij goed gedaan. Er werd in elke sector werk gezocht voor ons. Het was niet altijd gemakkelijk zonder horeca, maar toch heb ik regelmatig kunnen werken.”

Jeff: “Vrij positief: ik heb andere soort jobs kunnen doen. Bijvoorbeeld op het Coronatestdorp van de luchthaven kon ik niet alleen goed verdienen, maar ook mijn Frans onderhouden.”

Wat vind je het belangrijkste op de werkvloer?
Benyamine: ““Goedemorgen!” Kleine zaken zoals het begroeten in de ochtend. Elkaar een goedemorgen wensen kan wonderen doen, ongeacht de positie of persoon. Daarbij vind ik dat communicatie zeer belangrijk is. Voor mij staat dit centraal. Bij communicatie hoort natuurlijk ook het uiten van waardering. Daarom is het dan ook zeer belangrijk om een contact uit te bouwen met de medestudenten. Zo vertrouwen alle partijen elkaar.”

Waarom werk je graag bij Deltaworx?
David: “Deltaworx zorgt voor veel variëteit en ik werk nooit op vaste dagen. Ik kan dus gemakkelijk werk inplannen tussen mijn studies wat een echte meerwaarde is. Ondertussen is mijn ook CV al veel groter geworden door de verschillende sectoren en jobs waarin ik ervaring heb kunnen opdoen.”

Wat onthoud je uit je Delta-ervaring? 
Benyamine: “Deze vraag heeft mij wel doen denken. Het loslaten wat ik kan loslaten. Dat is hetgeen ik tijdens deze ervaring heb geleerd. Vaak weet ik hoe ik een probleem kan oplossen, maar denk ik niet aan wat collega’s daarvan vinden, of hoe zij het zouden aanpakken. Tijdens mijn Delta-ervaring heb ik geleerd om mijzelf opzij te zetten en de ruimte te laten voor anderen. We zouden kunnen zeggen dat deze werkervaring mij wat nederigheid heeft gebracht.”

Hoe zou je medestudenten inspireren?
Benyamine: “Primus inter pares, de persoon met de meeste deskundigheid kan meer invloed uitoefenen naar mijn mening. Dus technische competenties verwerven op het werk. Zoals de manager eens zei: “people fly airplanes using plastic documents”. Know your business en dan word je vanzelfsprekend vaker geraadpleegd.”

Bedankt voor jullie inzet en om een voorbeeld te zijn voor alle Deltaworkers!